Hoe moet ik mijn huid goed reinigen?

Vaak hoor ik dat mensen 1 maal per dag hun gezicht reinigen. Maar niet alleen s’ avonds, maar ook s’morgens is het verstandig om je huid te reinigen. In de nacht is je lichaam ook actief en worden er afvalstoffen uitgescheiden via de huid. Dit kan niet alleen met water van de huid gewassen worden. Door een goede reiniging te gebruiken was je alle afvalstoffen van de huid en blijft de natuurlijke huidbarrière intact.

Wat ik ook vaak te horen krijg is dat mensen hun gezicht met een wattenschijf je reinigen. Dit hebben we vroeger zo geleerd, maar het is beter om wat hydrofiele olie of milk op de handen aan te brengen en dit op de huid met roterende bewegingen in te smeren, daarna onder de douche of met veel water bij de wasbak te verwijderen. Het vuil gaat namelijk aan de olie of milk en wordt dus met het water meegenomen. Met een watje reinig je maar oppervlakkig.

Een goede Reiniging is de 1e stap naar een mooie huid. Een zorgvuldige 2 daagse reiniging van de huid is dus de basis voor een mooie huid. Gebruik ook liever geen schuimende producten, die laten je huid flink uitdrogen. Kies daarom voor een hydrofiele reiniging. Dit betekend dat je dus milk of olie met water kan vermengen zonder te schuimen. Hydrofiele reinigingsproducten zorgen ervoor dat de natuurlijke huidbarrière intact blijft en laat de huid comfortabel en zacht aanvoelen.

hannah-Cleansing-Milk-bewerkt

Hannah cleansing milk is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Hij ruikt lekker naar amandel en reinigt de huid super zacht. Door dat je hem met water vermengt wordt het een melkachtige substantie en tast de ph waarde van de huid niet aan.

hannah-Clear-Cleansing-oil-bewerkt

De Hannah Cleansing oil is op basis van natuurlijke oliën. Door de Dermofeel kan het zelfs gereinigd worden bij de ogen. Je kan er dus ook je mascara mee verwijderen. Doordat je hem met water vermengt wordt de olie een melkachtige substantie en tast de ph waarde van de huid niet aan.

Share This: